Tartaar van roze tonijn met violette-chips en balsamicoparels (framboos)

Ingrediënten (4 personen)

  1. 400 g verse tonijn
  2. 1 limoen
  3. olijfolie (bon bon giorno)
  4. peper en zout
  5. 1 takje basilicum
  6. 1 takje kervel
  7. bieslook
  8. 1 takje platte peterselie
  9. 100 g knolselder
  10. Chips van violette-aardappelen
  11. Balsamicoparels (bon bon giorno)

Bereidingswijze

Tartaar van roze tonijn met verse kruiden:
1. Hak de tonijn fijn met je mes, doe ze in een kom en voeg er het sap van een limoen en de olijfolie aan toe. Kruid met peper en zout.
2. Snipper de kruiden (basilicum, kervel, bieslook, platte peterselie) fijn en voeg ze toe aan de tonijn. Meng alles goed en laat even marineren in de koelkast.

Blokjes knolselder:
1. Snij de knolselder in fijne blokjes en kook deze kort gaar in kokend gezouten water.
2. Droog ze en bak ze kort in een pan met een beetje olijfolie. Deze dienen als garnituur op je bord. Kruid ze met een beetje peper en zout en een lekje olijfolie.

Afwerking:
1. Werk af door het torentje te bestrooien met violette-chips en balsamicoparels.

Dit recept delen?