Fazantfilet

Ingrediënten (4 personen = 2 nestjes)

Basisingrediënten Pastanestjes
  1. 400 g spaghetti (Bon Bon Giorno)
  2. 3 eieren
  3. 1 el oregano
  4. 2 el geraspte parmezaan
  5. Peper
  6. Zout
  7. Olijfolie (Bon Bon Giorno)
Garnituur voor vegetarische nestjes
  1. 800 g Tomatensaus (Bon Bon Giorno)
  2. Zwarte olijven (Bon Bon Giorno)
  3. 20 ansjovisfilets op olie (eventueel)
  4. Kappertjes (Bon Bon Giorno)
  5. Basilicum
  6. 2 bollen Mozzarella
  7. 300 g champignons
  8. 1 rode paprika
  9. 100 g parmezaan

Bereidingswijze

1. Kook de pasta, giet af en droog in een propere handdoek.

2. Doe de pasta in een ruime kom en roer er de rauwe eieren goed door. Snij de oregano fijn en meng onder de pasta, kruid met peper en zout en meng er tenslotte de geraspte parmezaan onder.

3. Snij de paddenstoelen in schijfjes. Trek de mozzarella in plukjes, snij de paprika in kleine stukjes en snij de olijfjes fijn.

3. Verwarm twee pannen, strijk ze in met olijfolie en lepel 200 g pasta in elke pan. Druk plat en duw wat tegen elkaar, zodat je een soort nestje van pasta krijgt. Bak 5 min. aan op een middelhoog vuur.

4. Steek de pannen met pasta 5 minuten in de voorverwarmde oven op 250 graden Celsius tot de pasta begint te kleuren.

5. Beleg de nestjes met tomatensaus. Verdeel mozzarella, olijfjes, kappertjes, champignons, paprika en eventueel ansjovis over de pasta. Werk de nestjes af met basilicum.

6. Strooi Parmezaanse kaas over beide pizza’s. Steek ze nog even in de oven op 250 graden Celsius.

Dit recept delen?